Tanıtım

İşletme Yönetimi Programı

İşletmecilik, amaçların doğru olarak saptanması ve gerçekleşmesi, kaynakların etkin kullanımı, strateji ve değişim yönetimi, örgüt geliştirme ve genel yönetim, üretim/hizmet yönetimi, finansman, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları yönetimi ve yönetim bilişim sistemleri gibi alanlarla ilgili temel kavramlara dayanır. İşletme Yönetimi Programı, bir taraftan yeni bir işletmenin doğuş süreçlerini (girişimcilik) kapsarken diğer taraftan da hâlen piyasada faaliyetini sürdüren işletmelerde çalışanların daha inovatif ve girişimci (iç girişimcilik) olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanan bir programdır.

Bu ön lisans programının amacı, kamu ve özel sektör işletme ve kuruluşlarının üretim ve hizmet faaliyetlerinin verimli bir şekilde yürütülmesinde çalışacak, çağdaş işletmecilik anlayışına uygun ve günümüz bilgisayar teknolojisi ile faaliyet gösteren, meslek elemanı özelliklerine sahip ara elemanlar yetiştirmektir. Bu doğrultuda öğrencilere işletmelerin sahip oldukları para, insan gücü, araç ve gereçten en iyi biçimde yararlanmayı sağlayacak çalışma düzeninin planlanması için teorik bilgiler verilmekte, uygulamalı derslerle de öğrenciler iş hayatına hazırlanmaktadır.

İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, programın zorunlu bir parçası olarak, birinci sınıfın sonunda işletmelerde staj yapmak zorundadırlar. Staj yerinin seçimi öğrenciye bırakılmakla birlikte, Program staj konusunda sektör ile işbirliği yapmaktadır. Staj, öğrencilerin kendi alanlarında deneyim kazanmasına ve değişik sektörleri tanımasına yardım ederken, bir yandan da iş dünyasının öğrencilerimizi ve Programı tanımasına olanak sağlamaktadır. Böylece öğrenciler mezun olduklarında, staj yaptıkları işletmelerde sürekli çalışma olanağı bulabilmektedirler. Stajın süresi 30 iş günüdür. 

İşletme Yönetimi Programı İş İmkanları

İşletme yönetimi ön lisans programını başarı ile tamamlayan mezunlar, KPSS B (Ön lisans) grubu sınavına girerek kamu sektöründe çeşitli departmanlarda memur olarak çalışma fırsatı bulabilirler. Diğer taraftan programın mezunları, özel sektör kuruluşlarının pazarlama, satış, muhasebe, finans, denetim ve insan kaynakları gibi çeşitli alanlarında görev yapabilirler. Öğrencilerimizi geleceğin girişimcileri olarak yetiştirmek de İşletme yönetimi ön lisans programının amaçları arasındadır. Böylece bu programdan mezun olan öğrenciler, kendi işlerini kurarak çalışma hayatına başarılı bir adım atabilirler.

Ayrıca mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, İşletme ve Bilgi Yönetimi, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslar arası Finans, Uluslar arası İşletmecilik, Uluslar arası Ticaret, Uluslar arası Ticaret ve Finansman, Uluslar arası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri ile Muhasebe lisans bölümlerine devam edebilmektedirler. Böylece bu lisans bölümlerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, özel sektörde çalışabilecekleri gibi, KPSS-A (Lisans) Grubu sınavına girerek,  Merkez Bankası, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu gibi kamu kuruluşlarının çeşitli kademelerinde de görev yapabilirler.